Rruga "Kongresi i Manastirit"   Hapur çdo ditë 24/7  Na telefononi: 0696060620

Venat Varikoze

Diagnostifikimi i venave me variçe
Kur përjetoni venat me variçe, në përgjithësi, do të keni vena të mëdha, të dhimbshme dhe të fryra që shfaqen në kofshët, në pjesën e poshtme të këmbëve ose në këmbë. Ato vijnë nga venat që nuk funksionojnë më siç duhet, duke bërë që gjaku nga ekstremitetet e poshtme të ndryshojë rrjedhën dhe grumbullimin. Venat shpesh janë të përdredhura, të ngritura, blu dhe shumë të dukshme. Megjithëse venat me variçe rrallë kërkojnë heqje urgjente, shqetësimi që ato krijojnë shpesh i shtyn njerëzit të kërkojnë trajtim.

Opsionet e trajtimit që ne ofrojmë në Family Hospital është ajo e kirurgjisë së variceve.

Faktorët e rrezikut të venave me variçe

Arsyeja e saktë e shfaqjes së venave me variçe nuk është kuptuar saktësisht, por ekzistojnë faktorë rreziku të identifikueshëm, duke përfshirë:

  • Obeziteti
  • Qëndrimi i gjatë në këmbë ose ulur
  • Plakja
  • Shtatzënia
  • Historia familjare e gjendjes
  • Lëndim i mëparshëm i këmbës, duke përfshirë një të vogël si goditja e këmbës në tavolinë
  • Ndryshimet hormonale (p.sh., puberteti, menopauza dhe pilula kontraceptive)

Rreziqet befasuese të injorimit të problemeve të venave

1. Lëvizshmëri e kufizuar

Venat varikoze ndikojnë në rrjedhën e gjakut përmes venave të ekstremiteteve të poshtme në zemër. Ky ndryshim i rrjedhës mund të shkaktojë ënjtje, parehati dhe ndryshime të lëkurës të cilat mund të kufizojnë lëvizshmërinë.

2. Kruarje e vazhdueshme Venat varikoze para dhe pas

Një nga treguesit më të zakonshëm të venave me variçe të patrajtuara është një ndjesi rënduese e “kruajtjes”. Shpesh, shpesh diagnostikohet gabimisht si lëkurë e thatë pasi venat me variçe nuk janë ende të dukshme për syrin. Për fat të mirë, kjo simptomë është e lehtë dhe lehtësohet nga trajtimi i problemit themelor venoz.

3. Ënjtje e rëndë

Ndërsa presioni rritet brenda venave, lëngu nga gjaku i grumbulluar mund të rrjedhë në indet përreth, duke shkaktuar ënjtje të rëndë. Shenjat e ënjtjes përfshijnë një shtrëngim të lëkurës tuaj apo edhe një mbresa të mbetur në kyçin e këmbës ose në këmbë pas heqjes së çorapeve dhe këpucëve. Në raste më të rënda, këpucët tuaja mund të mos ju përshtaten dhe këmba juaj mund të fryhet shumë. Lëkura madje mund të rrjedhë një lëng të pastër ose të verdhë.

4. Ulçera e lëkurës

Ndërsa indet e trupit janë shtrirë nga ënjtja, natyra e tij mikroskopike mund të ndryshohet duke rezultuar në njollë, trashje dhe përfundimisht ulçerë. Disa nga këto ndryshime mund të jenë të përhershme, megjithëse ne kemi sukses të madh në shërimin e shpejtë të ulcerave duke trajtuar problemin themelor venoz.

Interventi:

Anestezia: spinale ose e pergjithshme

Kirurgu kryen prerje te vogla ne regjionin inguinal ku kryhet prerja dhe ligatura e Vena safene magna. Gjithashtu kryen edhe disa prerjete tjera te vogla ne zonen e venave varikoze te dukshme ku behet terheqja dhe lagimi i venave te demtuara.

Pas procedures:

Kembet mbeshtillen me fasho per te kontrolluar enjtjen dhe hemoragjine pas interventit per 7 deri 8 dite. Kirurgu jep udhezime specifike qe duhet te ndiqen pas interventit. Ne menyre specifike perfshijne:

  • Kufizimi i aktivitetit fizik per ditet e para
  • Mbajtja e kembes ne pozicionin ngritur
  • Mbeshtjellja dhe komprimimi i kembes

Nëse dyshoni se keni venat me variçe, ju inkurajojmë të kontaktoni FAMILY HOSPITAL. Ne kemi vite përvojë në trajtimin e individëve ashtu si ju me kujdes të personalizuar dhe të vëmendshëm. Na telefononi sot për konsultimin tuaj të planifikuar:

NJOFTIM

Informacioni, duke përfshirë, por pa u kufizuar në, tekstin, grafikë, imazhe dhe materiale të tjera të përfshira në këtë faqe interneti janë vetëm për qëllime informative. Asnjë material në këtë faqe nuk ka për qëllim të jetë zëvendësues për këshilla, diagnozë ose trajtim profesional mjekësor. Gjithmonë kërkoni këshillën e mjekut tuaj ose ofruesit tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor për çdo pyetje që mund të keni në lidhje me një gjendje ose trajtim mjekësor dhe përpara se të ndërmerrni një regjim të ri të kujdesit shëndetësor.

logo
Ke Pyetje? Më shkruaj!