Rruga "Kongresi i Manastirit"   Hapur çdo ditë 24/7  Na telefononi: 0696060620

Gastroskopi

Fibrogastroskopia është një procedurë gjatë së cilës një tub i hollë i pajisur me kamera, i quajtur endoskop përdoret për të parë brenda ezofagut,

stomakut dhe pjesës së sipërme të duodenit.  Ajo përdoret për të vlerësuar për probleme që lidhen me vështirësitë në gëlltitje (disfagi), ndjesi djegësire / dhimbje në pjesën e sipërme të barkut, ndjesi rikthimi të ushqimit, thartësi në gojë, anemi që vazhdon pavarësisht trajtimit me hekur, nivele të ulëta të Vitaminës B12 në gjak , etj. apo kur mjekët dyshojnë për sëmundje të ezofagut, stomakut apo fillimit të zorrës së hollë.  Gjatë gastroskopisë mund të merret material për biopsi si edhe të trajtohen ulçera hemorragjike, ngushtime të ezofagut, polipe apo tumore të kufizuar.

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shikoni gjithashtu edhe

logo
Ke Pyetje? Më shkruaj!